Pe faleză au fost puse plăci din piatră naturală și au fost amplasate foișoare, felinare și pergole. ”Designul a încercat să păstreze vechea atmosferă a falezei constănțene. Chioșcurile, pergolele, totul a încercat să fie în atmosfera anilor de la începutul secolului”, a declarat arhitectul Radu Cornescu. În plus, cazinoul a fost curățat și așteaptă să fie și el restaurat.
Investițiile realizate în Constanța au început să atragă tot mai mulți oameni în centrul vechi. ”Acum șase luni totul era pustiu, nu era renovat nimic, nu erau pavele, nu erau băncuțe, nu puteai să te plimbi. Acum zona e OK, a început să fie populată, este exact centrul vechi de altădată”, a declarat angajata unei cafenele din zonă.
Odată cu refacerea zonei, proprietarii imobilelor din jur, lăsate în paragină, au realizat că valoarea acestora a crescut și s-au hotărât să le renoveze. Ei trebuie să păstreze însă arhitectura zonei, scrie stirileprotv.ro.
În curând, în zonă vor apărea chioșcuri pentru anticari, cu suveniruri ori produse handmade, iar în weekend se vor organiza târguri de flori sau ale colecționarilor.